HCL Volt logo   Leap
     

HCL Domino Leap (voorheen genaamd HCL Volt) is een low-code ontwikkelomgeving om snel applicaties te bouwen. Iedere Leap applicatie is een .NSF database op een Domino server met daarin Forms, Views en documenten. Deze kunnen door gebruikers vanuit een browser worden benaderd. Ook de ontwikkelomgeving werkt vanuit een web interface.

Naast de optie om een geheel nieuwe applicatie te maken, kan er ook worden gekozen om een spreadsheet als basis te gebruiken. Zowel de opzet als de inhoud van bijvoorbeeld een bestaand Excel sheet worden automatisch geconverteerd naar een applicatie. Vervolgens kan men daar aanpassingen en uitbreidingen in maken en de applicatie en inhoud met anderen delen. Naast het toekennen van rechten kan er gewerkt worden met rollen. Ook kan een bestaande Leap applicatie makkelijk als basis dienen voor een nieuwe applicatie.

HCL Volt nieuwe applicatie


Via “drag and drop” wordt vanuit een palet eenvoudig de layout bepaald en worden de benodigde velden op de formulieren gezet. Daarnaast zijn er opties voor Secties, Navigatie, Afbeeldingen, Tabs, Tabellen, Schuifregelaars, Knoppen enz. Al in enkele minuten kan zo een eenvoudige applicatie worden gemaakt.

HCL Volt palet

Formules kunnen worden gedefinieerd en ook workflow is eenvoudig toe te voegen. Een service kan worden geactiveerd voor koppelingen naar andere Notes databases of omgevingen zoals SalesForce, SharePoint en SAP.

Om Leap te kunnen gebruiken is een Domino server versie 10 of 11 nodig waarop Leap is geïnstalleerd. Daarna kan men op basis van de rechten vanuit een browser al beginnen met het maken en / of gebruiken van applicaties.