HCL Traveler logo   Traveler
     

HCL Traveler verzorgt de automatische uitwisseling tussen Domino-servers en mobiele devices.
Hiermee synchroniseert u e-mail, agenda-items en contacten in realtime. Op sommige devices worden ook To Do’s ondersteund.

E-mail van de Domino-server komen automatisch binnen op uw device.
Het verzenden van een nieuwe e-mail of bijvoorbeeld het wijzigen van een agenda-item, wordt direct met de server gesynchroniseerd.
Gegevens die tussen het device en de server worden verzonden, worden gecomprimeerd om zo het dataverkeer tot een minimum te beperken.

Door het installeren van HCL Traveler Companion op een device, kunnen ook versleutelde berichten worden gelezen en verstuurd.
Op basis van het persoonlijk Notes.ID op het device gebeurt dit op dezelfde manier als bijvoorbeeld op een Notes client.

Traveler wordt geïnstalleerd op een bestaande of nieuwe Domino-server.
Deze maakt verbinding met de Domino Mail server(s) om zo de gegevens te synchroniseren.
Via de Domino directory, die dus ook op de Traveler server staat, zijn de personen en bijbehorende mailadressen meteen automatisch bekend.

Vervolgens kunnen eenvoudig de devices worden geconfigureerd en contact maken met de server.
Ondersteund worden "Verse" clients op Android en iOS en mobiele apparaten met het Exchange ActiveSync-protocol (zoals Apple iOS Mail).

HCL Domino traveler
 
 
Traveler voor Outlook
 

Met HCL Traveler for Microsoft Outlook (HTMO) kunt u rechtstreeks vanuit Outlook met uw Domino-mail werken.
Na installatie van een plug-in in de Outlook client, kan connectie worden gelegd met de Traveler server en is er ondersteuning van functies voor Mail, Agenda en Contacten.