HCL nomad logo   Nomad
     

Nomad Mobile

HCL Nomad is een mobiele client waarmee gebruikers ook vanaf hun mobiele devices de Notes / Domino applicaties kunnen gebruiken.

Er is ondersteuning voor Apple iPhone en iPad, Android-telefoons en tablets en Chrome OS-tablets.

Net als bij een Notes client is het mogelijke lokale replica’s te maken zodat ook off-line de applicaties beschikbaar zijn.

De gegevens worden versleuteld opgeslagen en kunnen met behulp van het standaard Notes ID en bijbehorend wachtwoord veilig worden benaderd.

Nomad ondersteunt LotusScript en @Formulas. Aanpassingen in de applicaties zijn meestal niet noodzakelijk.
Wellicht wil men formulieren aanpassen omdat een scherm van een telefoon andere verhoudingen en afmetingen heeft.

Applicaties kunnen desgewenst worden uitgebreid om zo van extra functionaliteit gebruik te maken, zoals GPS en camera’s waarover mobiele devices beschikken.

 

 Nomad iPhone 

Nomad Web

De release van "Nomad Web" is al enige tijd beschikbaar. Hiermee kunnen de Notes applicaties (meestal ongewijzigd) worden uitgevoerd vanuit een standaard browser. Een Notes client is dus niet meer noodzakelijk om dezelfde applicaties te kunnen draaien. Er is geen plug-in of additionele software nodig om dit vanuit een browser mogelijk te maken. "Nomad Web" mag daarom beslist niet worden verward met de Notes browser plug-in die IBM jaren geleden had gelanceerd.

Er zijn wel enkele beperkingen aan de applicaties die u kunt uitvoeren. Nomad Web ondersteunt bijvoorbeeld geen client-side Java of XPages. Nomad vereist dat een ID Vault is geconfigureerd.

 

Say Yes to Nomad

nomadmsecitMet Nomad en Domino versie 12 kunnen Notes applicaties zonder lokale Notes client vanuit een standaard Web Browser, iOS en Android worden gebruikt. ECIT en mySolutions hebben zich gespecialiseerd  in het testen, analyseren en (waar nodig) aanpassen van uw Notes Applicatie voor Nomad.

Deze service omvat functie-, prestatie- en compatibiliteits-testen om de de mogelijkheden voor het gebruik van uw Notes applicaties op Nomad in kaart te brengen.